Pages

Saturday, October 8, 2011

Čišćenje nosa

03.04.2008.

Od kako se rodila, moj cvijetić ima problema sa nosem i očima. Stalni sekret u nosu, začepljen suzni kanal, krmelje, očne infekcije...sve međusobno povezano. A evo i drugi put bolujemo gripu

Osnovni preduvjet da se stvari ne zakomplikuju je držati nosnu šupljjinu što je moguće čišćom što podrazumijeva stalno ukapavanje kapi za nos i vađenje slina pumpicom.

Možete misliti kako moj cvijetak mrzi pumpicu za nos. Imali smo onu Chicco-vu pumpicu zbog mekanog nastavka koji se gurne u nos da je ne boli. Međutim sve što gurneš u nos, bilo tvrdo ili mekano, prouzrokuje vrisku. Adžiz mahala. Logika je da stisneš tijelo pumpice (ovo bijelo), začepiš jednu nosnicu, u drugu uguraš ovaj nastavak na vrhu, pustiš tijelo i da se sline isisaju. Na našem tržištu se mogu naći samo varijacije ove pumpice.





Rješenje smo pronašli sasvim slučajno u jednom stranjskom katalogu. Radi se o ovom nosnom aspiratoru koji se sastoji od plastičnog (plavog) umetka koji se prisloni na nosnicu (dakle ne gura se ništa unutra), cijevi kroz koju se uvlači zrak i crvenog nastavka koji ide u mamina usta. Logikom stvari, mama usisava sline iz djetetovog nosa, kao na slici. Moj cvijetak se nekada zna i grohotom smijati dok joj vadim sline s ovom spravicom.





Ako ikako imate mogućnost ovo nabaviti iz vana, jer kod nas nema kupiti, ova spravica je pravi Life Saver. Toplo preporučujem.

No comments:

Post a Comment