Pages

Thursday, April 12, 2012

Proljetno renoviranje

Kao i svake godine, Traty ide na proljetno renoviranje.
Na spisku aktivnosti su bili i još uvijek su:
- skidanje 5 kg viška (a ako budem uporna mozda i 7 do idealne težine)
- zatezanje (redovni aerobik i bicikl)
- novi pramenovi i sisanje
- mikrodermoabrazija lica (kupljen kupon-to be used)

Cijela poenta ovog posta je totalna samohvala da sam skinula 4 kg, što će reći da sam treću sedmicu na dijeti i to onoj Dukanovoj. Nije teško, vazdan nešto jedem ali pošto je dijeta proteinska ne jedem šećer i ugljikohidrate u vidu voća, hljeba i tjestenine. Ova dijeta je stvorena za mene jer moj problem i jesu ugljikohidrati. Znate ono kada se oduzmete od sreće kada vidite kiflu ili špagete :) Furaću do kraja ove sedmice a onda uvodim voće, te pomalo ovo ostalo. To je tzv. ova konsolidacijska faza.

Istina je da ni jedna dijeta nije dobra ako ti ukida pravo da jedeš nešto od esencijalnih namirnica za život. Ali meni zdrava prehrana nikada nije donijela rezultat osim totalne stagnacije u kilogramima. Godinama. Zato sam sebi rekla, tri sedmice te neće ubiti. I nisu.

Sad je jedini problem koji imam konfekcijski broj hlača u ormaru :). Što i nije tako loše jer je stigla nova kolekcija za proljeće/ljeto :)))

10 comments:

  1. Ako, ako, samo napred :) Bas me zanima ta dermoabrazija pa napisi koju na tu temu..ono - licni utisci i tako to :)

    ReplyDelete
  2. Bravo! Ja se isto suzdržavam od ugljikohidrata, odnosno ne jedem kruh i tjesteninu uopće a krumpir i grahorice tu i tam, pokušavam manje. Ali i vježbam pa vidim da mi je "muffin top" malo manji i mogu napraviti čak 5 ženskih sklekova, jej (prije 7 dana nisam mogla ni jedan, ova Jillian zbilja zna znanje :D)

    Samo naprijed i nemoj posustati! :)

    ReplyDelete
  3. Daj obj mi detaljno tu dijetu. Treba mi nešto takvo! :)

    ReplyDelete
  4. Bravo :))

    Ja se tek trebam natjerat :S

    ReplyDelete
  5. tratinčice, mislim da bi učinila dobro djelo, ako se potrudiš napisati detaljan post o toj dijeti, jer na mnogo mjesta sam čitala, ali nisu mi baš najjasnije ove faze, dozvoljene namirnice itd. Ima nas još koje bismo pokušale, samo ako nam neko napiše vodič kojeg bi se mogle držati! hvala mnogo!

    ReplyDelete
  6. drage dame, čim uhvatim vremena napisaću nešto o samoj dijeti mada na mnogo mjesta na interentu ima opis. s druge starne ako znate engleski, jedna dobr aduša mi je poslala pdf knjigu o dijeti pa me mozete kontaktirati na mail da vam posaljem
    traticnica_blogger@hotmail.com

    ReplyDelete
  7. Uf blago ti se,i ja bih morala par kilica dole,vec uveliko preskacem konopac i radim jogu ali od toga ne idu kg dok se ne probusi kasika :)
    nego ja sam bila davno na toj dijeti i jako me bolila glava,ne znam kako je kod tebe?

    ReplyDelete
  8. Šta reći, ali ovo obavezno pogledaj ... http://tinyurl.com/7bjlss8

    ReplyDelete
  9. Tratincice, ukratko (...no beating around the bush here!), mislim da si super i fantasticna i opet super i sjajna. Jesam li te dovoljno nahvalila? Heheh.

    Sasvim slucajno sam nasla tvoj blog preko Bjankinog "Sirom zatvorenih ociju" koji sam nekad davno pocela citati '05. i nedavno opet obisla da "obradim gradivo" jer je zenska stvarno krasno pisala. (Nadam se da je ziva i zdrava!)

    Sto se proljetnog renoviranja tice, sve naaaaj naj, bice to sve dobro. Ovdje naveliko dolazi zimsko doba a s tim i zimska klopa tipa sarma, grah, ovo-ono...comfort food!
    Doduse, moj muz i ja stizemo u bivsu Jugu u avgustu (juuupiiii!) pa ce mjesec-dva prije toga biti proljetno renoviranje tokom zime, hahah.

    Eto, toliko od mene za ovaj put...cujemo se, uzivaj! :-)

    ReplyDelete