Pages

Saturday, March 17, 2012

BH Eurosong 2012

Prođe još jedan BH Eurosong. Nisam nešto čitala puno o komentarima na pjesmu. Čini mi se da ih ove godine ima najmanje. Valjda su svi odustali od našeg tima i njihovih ideja. Ne mogu reći ni da su se susjedi proslavili, osim naravno Crne Gore. Nekako mi se čini da će Rambo pomesti scenu ove godine i to vrlo elegantno. Nije džaba Mega Car.

No da se vratim na našu pjesmu. Ja ne znam slažete li se, ali pjesma ako na prvo slušanje nije ušla u uho ona ne može napraviti ništa. Vrlo je mali broj fanova koji danima prije slušaju pjesme i ozbiljno se bave prognozama. recimo da je više od 50% srednjovječnih gledatelja koji će TV upaliti tu noć, poslušati šta se nudi i glasati.

Prema priči Maje i Mahira, oni su se pravo potrudili. I jesu. Muzika je meni stvarno divna. Kombinacija simfonijskog orkestra i istočnjačkih instrumenata se uklopila. Ali to je tako dosadno! Dosadno za Evroviziju. Pjesma neće biti ni primjećena u gomili. 

Kada smo kod teksta, nije on loš. Ali je dosadan. Kao da je Maja sjela, napisala roman i onda napravila pjesmu po istoimenom romanu.

Spot. Ne mogu da vjerujem. Grozno. Onaj voz, sivilo..Vjerovatno spot ima priču ali ta priča meni nija na prvu bila jasna.

Sve u svemu, cjelokupni dojam je da je ovogodišnji tim napravio istu priču kao i Marija Šestić, samo što je ona pjevala u spotu na brodu a ova pjeva na vozu. Opet se pravila prosječna pjesma koja uopće nema šanse da postane hit ni na domaćem tržištu a kamo li dalje.

Moja procjena je da neće proći ni polufinale.

I konačno jedno iskreno mišljenje o Eurosongu. Premotaj na 3:20. Dino kralju.


9 comments:

  1. On kontraverzan?! Onda smo svi mi kontraverzni! Koja glupost. Iznervirah se.

    Meni se ni Rambo ne sviđa. :D

    ReplyDelete
  2. obicno smece... kao intermezzo dok cekas pravi program... koja god pjesma bude iza nje direktno ima da se plasira visocije nego bi inace...

    ReplyDelete
  3. Po meni je bitno da među 45 zemalja učesnica takmičenja stoji i država Bosna i Hercegovina, da više milionsko gledateljstvo čuje Bosna i Hercegovina i da je to država za sebe uz Srbiju, Hrvatske, CG i ine ex yu države. Pjesma je dosadna ali se oseti da je rad školovanih profesionalaca,koji imaju internacionalnu saradnju sa turskim i talijanskim orkestrima što me kao Bosanca čini ponosnom,pa je samim tim iznad sisatih i guzlatih predstavnika.
    eni

    ReplyDelete
  4. Genijalan mu je komentar, konačno da neko kaže istinu.

    A slažem se i sa tobom, sve je dosadno.

    ReplyDelete
  5. Meni je pjesma ljepa,ali nije mi za eurosong,mozda je dosadna,mozda je ovo ili ono,pjesma je kvalitetna stvarno,ali problem je sto se sada na eurosongu trazi cirkus,kič a ne kvalitetna pjesma ...
    P.S.imas tag kod mene :)

    ReplyDelete
  6. Vidi se kao sto neko rece da su na pjesmi radili "skolovani" ljudi. Dobar kvalitet definitivno. Ali tako nekako dosadna... ako se iko bude sjecao ove pjesme 3 minuta nakon sto je otpjeva bice super...

    ReplyDelete
  7. "Ali to je tako dosadno"-upravo tako, pjesma je uzasno dosadna za eurosong. Mozda ce meni super doci kada hocu slusati malo laganiju muziku, ali pola svijeta sigurno ocarati nece.

    ReplyDelete
  8. nece ocarati al ce definitivno razOCARATI

    ReplyDelete
  9. Šta reći, ali ovo obavezno pogledaj ...

    http://tinyurl.com/7bjlss8

    ReplyDelete