Pages

Monday, November 28, 2011

Ni muzika više nije za fukaru

Da li ste primjetili da je karta za koncert Balaševića bila 25 KM?
Da li ste primjetili da su karte za Jazz fest išle i do 35 KM? 
Da li ste primjetili da je karta za koncert Shadrwane Code bila u pretprodaji  30 KM, a na dan koncerta  40 KM?

Nemam pojma ko je prvi počeo, ali izgleda da je praksa skupih ulaznica uzela maha. Isto tako nemam pojma  na osnovu čega se određuju cijene ulaznica, ali do samo par mjeseci unazad čovjek je mogao otići na pristojan koncert za 10-15 pa i 20 KM.

Još malo pa će samo odabrani moći na koncert. Opet, gledajući da su koncerti rasporadani bojim se da će se ova praksa visokih cijena za ulaznice nastaviti. Kad jedan put vide da pali i da narod nema problema sa kupovinom skupih ulaznica ne sumnjam da će cijene ići možda još malčice gore, možda čak i do 50 KM.

Ovaj tip zabave izgleda nije više za fukaru.

11 comments:

  1. Opaa, u novom ruhu, nisam znao! Sretno bilo!
    Burek blog

    ReplyDelete
  2. Nekad mi je i 15 bilo previše :/. Zapravo, otkad su poskupile karte, ne sjećam se ni da sam otišla na koncert. Balaš je izuzetak.

    ReplyDelete
  3. Ja ovih dana cesto mislim o tome pa se pitam je li sve odjednom poskupilo ili sam samo ja siromasna. Bas za jazz fest sam vagala i tugovala jer sve sto mi se slusalo bilo je skupo. Skupo u momentima kada je pametnije uplatiti za plin nego za muziku.

    ReplyDelete
  4. ja bih dodao uvije 2x..uvijek je covjek u pratnji, zena, djevojka + prije, za vrijeme i poslije koncerta "trosak" ...skupo u svakom slucaju.

    ReplyDelete
  5. I ja imam često istu dilemu kao žužu, sve kontam da sam ja siromašna. Još ako se uzme u obzir da se skoro ništa pametno ne dešava u Zenici i da za svako interesantno dešavanje imam dodatni trošak puta do Sarajeva (i ostalo što ide uz sve to), onda je razumljivo što uglavnom sjedim kod kuće. Jbg, takav vakat valjda došao :(

    ReplyDelete
  6. da, naravno, potpuno sam zaboravila na faktor "x2". ponekad kada odemo u kino moramo faktor pomnoziti i sa 3, a ni kino vise nije jeftino posebno vikendom od kako je tu cinemacity. bez 30-40 KM ne mozes pogledati film i pojesti kokice /popiti nesto.

    Jedino se jos pozoriste drzi na cca 10 km, al pozoriste ipak nije zabava za sire mase.

    cyber-ka, meni se nekada cini da u Zenici ima vise toga nego u sarajevu :)

    a ne znam koliko demokratija ima veze sa ovim postom osim u smislu slobodnog odredivanja cijena. prije bih rekla da kapitalizam ima veze sa ovim postom.

    ReplyDelete
  7. Meni kuma rece da je kartu za Merlinov koncert u BG-u platila 25 eura.
    A sto se tice Cinemacity-a... tamo lijepo dodjes 2 sata prije projekcije filma i nema kupiti niti jedne karte. U medjuvremenu zaustavljaju te likovi na izlazu i tuse karte po duploj cijeni :( Uzas. Jednom sam tako nasjela, kao hajde kad sam vec dosla i nikad vise. Nesto mi se sad osladilo s muzem sjesti ispred dvd-a u toplom i s hrpom grickalica pa gledati film po svom ceifu :)

    Dinamitna

    ReplyDelete
  8. dinamitna - lijepi torrent i skidanje filmova džabaluka :).

    ReplyDelete